fbpx

LJubiše Miodragovića 11 N , 11160 Beograd

Startni set hemije 5u1

Proizvođač: Diasa
Šifra: 0230
Dodaci i katalozi:
- set 5u1.jpg

Cena od: 4.300,00 RSD

Set hemije za odrzavanje kvaliteta vode  predvidjen  za manje bazene i  hidromasazne kade obezbedjuje sve osnovne komonente kojima se tretira voda za kupanje.

Set 5u1 obuhvata:

-Tester na listice Nero 10 komada

-Plovak za tablete 20g Nero

-Ph minusa/ 1kg

-Hlor granulate 60g /  kg

-Multi tablete 20g/ 1kg

Postupak merenja vrednosti ph i hlora I njihovo doziranje u odnosu na referentne vrednosti :

  1. Zahvatiti vodu 10-15 cm ispod povrsine u casicu , uroniti u nju test-listic, promesati , izvaditi iz vode , prisloniti na poledjinu pakovanja i uporediti boje sa listica sa bojom na pakovanju . Vrednost po bojama je istaknuta na pakovanju .
  2. Nakon odredjivanja trenutne vrednosti ph ( kiselosti )u bazenu , vrsi se redkucija te vrednosti na 7,2-7,6.Doziranje Ph minusa : 1,5 kg Ph minusa na 100m3 vode (kod manjih bazena 15g/m3) da se smanji pH vode za 0,2 jedinice. Idealna pH vrednost vode je između 7,2 do 7,6. Kada nema kupaca u bazenu sipajte potrebnu količinu u posudu sa vodom, a zatim mešavinu ravnomerno sipajte po površini bazena
  3. Nakon redukovane ph vrednosi moze se raditi sok hlor tretman.Sok doza:10g hlora na 1m3 vode. Nakon 2h treba proveriti ph vrednost. Period   zabrane ulaska u bazen nakon sok hlor tretmana je 12h, i nikakvu drugu hemiju u tom   period ne treba stavljati.Doza za odrzavanje : u vodu sa podesenom ph vredoscu dodati 1-3g hlor granulata   na svaki m3, vode svakog dana. Doziranje treba vrsiti u vecernjim casovima kad nema kupaca u bazenu.Kolicina slobodnog rezidualnog hlora treba da bude izmedju 0.6 i 1mg/l da bi voda  bila za kupanje.
  4. Nakon sredjivanja ph vrednosti i hlora za redovno nedeljno odrzavanje koristi se Multi action tableta.

    Doziranje: 1 tableta od 200g na 20m3 vode, na 5-7 dana.Tableta se stavlja u plutajuci dozator ili u korpu skimera . Ne bi trebalo cisu tabletu ubaciti u bazen koji je oblozen lajnerom jer ce kod istog izbledeti boja.

Molimo da pre kupovine proizvoda proverite validnost cena. Postoji mogućnost odstupanja navedene od stvarne cene.

SVE CENE SU SA PDV-om